Levensloopbestendige woningen te koop in Drenthe

In een karakteristieke voormalige dorpsschool zijn negen volledig zelfstandige en levensloopbestendige woningen gerealiseerd. De bewoners van het pand vormen tezamen een woongemeenschap en hebben naast hun eigen woning beschikking over een gezamenlijke woonkamer, keuken, logeerkamer met eigen badkamer en een riant buitenterrein van 4.000 m2

De bestaande school

Woongemeenschap Drents-Friese wold

De school is ontworpen door Hendrik Marinus Hulsbergen en gebouwd in 1920. Het oorspronkelijke pand met de aangebouwde gymnastiekzaal is behouden en volledig getransformeerd naar 9 moderne levensloopbestendige woningen.

Levensloopbestendige woning drenthe gevel ontwerp 2022

Levensloopbestendige koopwoningen

Iedere woning is in juli 2023 volledig zelfstandig opgeleverd met eigen woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer(s), energievoorziening inclusief gescheiden meters. Alle woningen op de begaande grond hebben een eigen tuin/terras (grond eigendom van de koper).  De appartementen op de eerste etage beschikken over een ruim dakterras en een lift.

Ouder worden kan betekenen dat je niet meer zo gemakkelijk trappen op- en afloopt. Bij Naoberschap Plus betekent dat niet dat je moet verhuizen. Een comfortabele lift zorg er voor dat je probleemloos je woning in- en uitkomt en bovendien zijn de gezamenlijke binnen- en buitenruimtes (inclusief tuin en terras) prima toegankelijk.

Zes woningen met eigen buitenruimte op de begane grond

Op de tekeningen van architect Bas van Ruth kun je de zien waar de woningen in het pand zijn gesitueerd en wat de oppervlaktes zijn. Op basis van zowel de individuele als de collectieve wensen van de adspirant-bewoners, kunnen er nog aanpassingen plaatsvinden in het concept.

Op de begane grond bevinden zich zes woningen met eigen terras/tuin. Vier daarvan zijn gelijkvloers en bij twee woningen bevinden de slaapkamer en de badkamer zich op de eerste verdieping. Op de schets staat aangegeven dat deze via een trap in de eigen woning bereikbaar zijn, maar een lift is ook hier een optie. 

Drie appartementen met dakterras op 1ste verdieping

De lichte appartementen op de eerste etage beschikken alle drie over een eigen dakterras en een prachtig uitzicht over de landerijen in de omgeving. 

Op deze etage bevindt zich ook de gedeelde logeerkamer met eigen badkamer voor gasten. Dit appartement heeft een eigen opgang vanuit de gemeenschappelijke woonkamer. 

 

Beschikbare woningen

Op dit moment zijn alle woningen verkocht

Koopprijzen

Voor de vaststelling van de koopprijzen hebben we ons georiënteerd op de gemiddelde vierkante meterprijzen die in de regio betaald worden voor onroerend goed.

De vierkante meters van de gemeenschappelijke ruimtes worden gedeeld door negen en verdisconteerd over de woningen. Op basis van de huidige indeling gaat dat over 297 m² en dat is 33 m² per woning. 

Op basis van de becijferingen liggen de koopprijzen ruwweg tussen € 300.000,- en € 450.000,- v.o.n.

Oplevering

De woningen zijn tegen een vooraf overeengekomen koopprijs en volgens een hoge kwaliteitstandaard sleutelklaar opgeleverd. Uiteraard maken we gebruik van een aannemer en installateur die bouwen onder bouwgarantie

Disclaimer: Aan de informatie op deze website kunt u geen rechten ontlenen.

Op dit moment zijn alle woningen verkocht!

Wil je benaderd worden, wanneer er een woning vrij komt?

Gedeelde faciliteiten woongemeenschap

Aan de achterzijde met uitzicht over de tuin en de landerijen bevindt zich een riante huiskamer met open haard en open keuken (70 m²) voor gemeenschappelijk gebruik. Het kloppend hart van de woongemeenschap Naoberschap Plus.

Net als de grote tuin met de prachtige vijver, een perceel grond dat gebruikt kan worden als moestuin, boomgaard of dierenverblijf. Ook is er ruimte voor een werkplaats, opslag van tuingereedschap, fietsenstalling en een groot overdekt terras.

Het logeerappartement met eigen badkamer is handig voor als je gasten ontvangt.