Wonen in een nationaal park, een buitenkans!

De locatie van Noaberschap Plus biedt een unieke kans om midden in de natuur te wonen

De voormalige school is gelegen in het streekdorp Wateren en ligt tegen het dorp Zorgvlied in nationaal park het Drents Friese Wold.

Wateren ligt in west Drenthe – tegen de Drents Friese grens – in het buitengebied met vrij uitzicht op weides, akkers en de natuur van nationaal park het Drents-Friese Wold met 6000 hectare bossen, weides, heidevelden en zandverstuivingen van een ongelooflijke schoonheid.

Reeën, damherten, konijnen, hazen, dassen en vossen zijn de bewoners. En daarnaast natuurlijk een enorme verscheidenheid aan vogels. Natuurliefhebbers komen hier thuis!

Recreëren vanuit je eigen huis

De woningen zijn gelegen in een groot natuurgebied. Dat betekent dat je direct vanuit je huis de heidevelden, bossen en natuurgraslanden inloopt. Hoe heerlijk is dat!

Dit maakt jouw toekomstige huis tot een perfecte uitvalsbasis voor activiteiten als fietsen, paardrijden, mennen, natuurfotografie, wandelen, vogels spotten en mountainbiken. Het Drents-Friese Wold heeft zijn eigen website waarop je tal van routes en activiteiten kunt vinden. Ook Staatsbosbeheer heeft een uitgebreide sectie over dit natuurgebied.

Wonen te midden van uniek en onvervangbaar erfgoed 

Koloniën van Weldadigheid – UNESCO Werelderfgoed

In juli 2021 zijn De Koloniën van Weldadigheid het elfde werelderfgoed in Nederland geworden. Het grootste oppervlak van de Koloniën van Weldadigheid ligt in Drenthe, in Veenhuizen, Fredriksoord en Wilhelminaoord.

200 jaar geleden, in 1818, richt Johannes van den Bosch de Maatschappij van Weldadigheid op. Arme gezinnen, bedelaars en zwervers kunnen gaan werken in één van de Koloniën van Weldadigheid. Ze krijgen een eigen woning en een stukje grond om te bewerken. Een hard bestaan. Door middel van arbeid en scholing wordt de Kolonisten discipline bijgebracht, zodat ze na verloop van tijd in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Het bijzondere verhaal van Johannes van den Bosch en het unieke landschap dat eruit voortkwam leidden tot de UNESCO werelderfgoed status. Een prachtige, historierijke omgeving om regelmatig in rond te kijken.

Wonen in Wateren, op de grens van Drenthe en Friesland

Als je woont in Wateren zijn er tal van dorpen binnen 10 autominuten bereikbaar. Met de (elektrische) fiets ben je er in 20 tot 30 minuten. Appelscha, Oosterwolde, Diever, Noordwolde en Vledder. 

In deze streekdorpen bevinden zich lokale winkels, supermarkten, huisarts/apotheek, sportverenigingen en creatieve activiteiten.

De omgeving bruist van de horeca

Wanneer je eropuit gaat tref je onderweg de leukste terrasjes en restaurantjes voor een kop koffie met wat lekkers, een lunch of een hapje eten.

Steden in de buurt

Steden als Assen, Hoogeveen, Meppel, Steenwijk, Heerenveen en Drachten, liggen op 30 autominuten afstand. En Groningen, Zwolle en Leeuwarden zijn binnen 45 minuten bereikbaar.

Previous
Next